Info over VLEGG


VLEGG-nieuwsbrief

>>> schrijf je hier in voor de nieuwsbrief


VLEGG-netwerkdagen (Oost & West)

verbinden ergotherapeuten werkend binnen GGZ

mail VLEGG...
VLEGG op LinkedIn...
VLEGG op Twitter...
VLEGG op Facebook...

VLEGG = Vlaamse Ergotherapeuten en Geestelijke Gezondheid

Wat is VLEGG?

VLEGG staat voor ”Vlaamse Ergotherapie en Geestelijke Gezondheid” en wil een forum zijn voor alle Vlaamse ergotherapeuten die werken in of zich interesseren voor de geestelijke gezondheidszorg.

Doel van VLEGG?

Het doel van VLEGG bestaat uit 4 i's: interactie, intervisie, informatie en initiatief. Deze 4 i's komen tot stand over de GGZ-voorzieningen heen.

Interactie tussen ergotherapeuten

VLEGG wil interactie mogelijk maken tussen ergotherapeuten, werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg. Op netwerkdagen leren ergotherapeuten elkaar kennen. En achteraf houden ze met elkaar contact. We bundelen zo de kracht van alle ergotherapeuten met een passie voor GGZ.

Intervisie tussen ergotherapeuten

Op netwerkdagen stimuleert VLEGG intervisie tussen ergotherapeuten, werkzaam in een specifiek domein in de geestelijke gezondheidszorg. We toetsen onze eigen werking af aan die van collega's buiten onze eigen werking. Deze win-win-situatie doet iedereen groeien.

Informatie voor ergotherapeuten

Regelmatig nodigen we interessante sprekers uit die informatie doorgeven aan ergotherapeuten over het beroep van de ergotherapeut in de geestelijke gezondheidszorg en over specifieke (ergotherapeutische) domeinen in de geestelijke gezondheidszorg. En alle deelnemers zelf wisselen informatie uit tijdens netwerkdagen.

Initiatief nemen voor en door ergotherapeuten

VLEGG stimuleert initiatief door ergotherapeuten, werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg, om te blijven groeien en te blijven leren.

Ideeën of voorstellen voor VLEGG-netwerkdag?

Heb je zelf ideeën voor een onderwerp op een VLEGG-netwerkdag? Laat het ons weten via:

Het contactformulier op deze website

Onze VLEGG Facebookpagina

Onze VLEGG Twitterpagina

De VLEGG-werking

De VLEGG-werking krijgt vorm door de inzet van iedere ergotherapeut, werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg, via verschillende VLEGG-projectgroepen.  De aanzet tot een VLEGG-projectgroep kan velerlei zijn, bijvoorbeeld:

Zorgvorm: opname, residentiële behandeling, activering...

Doelgroep: afhankelijkheid, schizofrenie, kinderen en jongeren...

Onderwerp: Handelings- en DiagnoseFormulier, ergotherapie en contextuele therapie...

Specifiek doel: opstellen functieprofiel ergotherapeut in de geestelijke gezondheidszorg, uitwerken van een assessmenttool...

De praktische organisatie van VLEGG

De praktische organisatie van VLEGG (netwerkdagen, nieuwsbrief, website, contactgegevens up-to-date houden en verspreiden, organiseren van lezingen/studiedagen/meetings, communicatie met partners...) gebeuren door VLEGG Oost en VLEGG West, die beiden een vertegenwoordiging hebben in de Vlaamse VLEGG-stuurgroep.

VLEGG-West werkgroepleden

Wilfried Van Handenhoven, Johan Neyt, Patricia Colman, Karine Rodrigues, Katrien Luca, Jonny Peeters, Pierre Seeuws, Siska Vandemaele, Nele Castelein, Ilse De Puydt, Lieven Van Lierde, Herlinde Dael, Joke Standaert, Frank Dejonghe en Kurt Kerkaert.

VLEGG-Oost werkgroepleden

An Volkaerts, Lieve Schoof, Rik Loenders, Natasha Verheyen, Steff Briers, Dagmar Belmans, Yasmin Demir, Rita Vandebroek en Els Beankens.